Lærerens retteprogrammer til dansk og spansk

RetSpansk version:

Download RetSpansk til Windows! Download RetSpansk til Mac!

RetDansk version:

Download RetDansk til Windows! Download RetDansk til Mac!

Hvad kan retteprogrammerne?

De gør lærerens arbejde nemmere og hurtigere ved at rette de trivielle fejl i en tekst. Dermed kan du bedre koncentrere dig om at hjælpe eleven med positive kommentarer. Det grove arbejde er lavet!
Programmerne kommenterer en tekst hvor der kan være grammatiske problemer. Ufærdige sætninger: manglende verbum (r-fejl), to verber uden en sætningsdeling, forkert person i verbet, forkert modus, forkert tegnsætning. Eller adjektiver i forkert tal eller køn - og meget andet. Alle disse kommentarer indsættes automatisk når du åbner et dokument. Derefter kan du indsætte dine egne kommentarer dels med nogle forprogrammerede taster, dels med kommentarfelter. Til sidst kan du indsætte et opsummeringsfelt hvor du konkluderer på teksten.

Slut med musearmen

Brugervenligheden er i højsædet idet du kun skal taste på et bogstav for at få indsat en kommentar. Ligeledes er knapperne store så du ikke skal bruge præcisionsskydning for at ramme dem. Endelig navigerer du rundt i teksten på ordniveau hvilket giver meget færre tastninger med pilene.
Retteprogrammerne hænger naturligt sammen med tjekprogrammerne. Hvis eleverne har adgang til tjekprogrammerne, skal man ikke rette så mange af sjuskefejlene. Derfor kan man bedre fokusere og se hvordan eleven kan hjælpes til at blive bedre.

Hvordan kan retteprogrammerne bruges?

Du kan prøve dem i en længere periode for at se om de er nyttige for dig. De skal downloades og installeres på din pc eller din Mac. Når du starter et program, vil det vise hvor mange dage du har det til gratis afprøvning.
Programmerne virker kun til de nyeste versioner af Windows og Mac.

Pris

Et klassesæt, dvs. 30 licenser til TjekDansk/TjekDansk og 1 licens til RetDansk/RetSpansk koster 1000 kr. Skriv til nedenstående mailadresse.

Demonstrationsvideoer